Illustrator - Webshop

WEBSHOP - ETSY

MOST RECENT ILLUSTRATIONS - INSTAGRAM

CARDS AND PR|NTS

If you are interested in any of the postcards or prints, in commission work, collaborations or anything else.. send me a message at info@juliettehuygen.com !

SPATIAL ILLUSTRATIONProject for Rijnstate Hospital, Arnhem

StilteRuimte.

Room of Silence.Het Stiltecentrum in Rijnstate Arnhem is er speciaal voor patiënten, bezoekers en medewerkers die stilte zoeken, een kaarsje willen branden of een plaats zoeken om te bidden of mediteren. Juliette Huygen heeft voor de raampartijen een ontwerp gemaakt.


‘Ik hoop in mijn ontwerp een verbinding te leggen tussen de stilteruimte en de Mescid, door de voorstelling op de ramen in elkaar over te laten lopen. Westelijke kunst staat vaak bol van iconografie en dubbele lagen, waar Oostelijke kunst juist wegblijft van afbeeldingen van bezielde dingen en in abstractie weelderig kan zijn. Door de overgang van symboliek naar abstractie, komen beide kunstvormen tot hun recht. Ik heb ervoor gekozen om een landschap te portretteren als ware het een spiegel voor de ziel. De Stilteruimte en de Mescid worden bezocht door mensen in allerlei verschillende omstandigheden. In mijn werk heb ik geprobeerd al deze mensen een plek te geven. Een plek van bergen die nog verzet moeten worden tot woelige baren en van vruchtbaarheid tot vrijheid, maar vooral ook een plek om in terug te trekken en even stil te staan.’

© Copyright Juliette Huygen